chcę otrzymywać wiadomości dla osób
profesjonalnie sprawujących opiekę nad kobietą w ciąży, podczas porodu i w połogu.

Partnerzy i sponsorzy:

Zapraszamy na inaugurację kampanii 23 listopada o godz. 17 w siedzibie Fundacji

Z wielką przyjemnością zapraszamy na premierę naszej najnowszej kampanii "Rodzę - Mam prawa" 23 listopada o godz. 17 w siedzibie Fundacji przy ul. Nowolipie 13/15 w Warszawie.

Robimy tę kampanię, ponieważ chcemy, żeby kobiety w Polsce wiedziały, że wg prawa mogą rodzić w zgodzie z własnymi potrzebami. Poród może być wydarzeniem rodzinnym i intymnym, które odbywa się w atmosferze szacunku i zrozumienia. Kobieta może poruszać się spontanicznie, podejmować decyzje oraz powinna być rzetelnie informowana o stanie zdrowia jej i dziecka. Ma prawo do pierwszego przytulenia dziecka "ciało do ciała" oraz wsparcia położnej środowiskowej po porodzie.

Podczas premiery pokażemy nowe spoty, animacje i infografiki, porozmawiamy z ekspertami i przedstawicielami mediów, przybyłymi rodzicami i każdym, kto tego dnia zechce być z nami. Zrobimy sobie wspólne zdjęcia i zainspirujemy się do działania!

Wydarzenie jest otwarte dla wszystkich.

Ambasadorką kampanii jest Celina Szwinta, położna i podróżniczka, współautorka bloga www.coztegozedaleko.pl

Patronatem honorowym objęli kampanię Minister Zdrowia, Rzecznik Praw Pacjenta oraz Pełnomocniczka Rządu ds. Równego Traktowania.

Patronaty medialne: magazyn Dziecko oraz Tygodnik Powszechny.

Projekt jest współfinansowany z Funduszy EOG w ramach programu Obywatele dla Demokracji.

Osoba do kontaktu: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.

Więcej o kampanii (klik)

Informacja prasowa (klik)